Detoks Çayı

Tükettiğimiz gıdalarda ve soluduğumuz havada bulunabilen zararlı maddeler, zamanla vücudumuzda birikerek toksin adı verilen zehirli atıklara dönüşebilirler. Bu toksinler, doğal olarak vücudumuzdan atılabilirler. Ancak detoksifikasyon (toksinlerden arındırma) özelliği bulunan bazı besinler ve şifalı bitkiler kullanarak bu zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırmak mümkündür.

Yeşil Çay

Yağ yakma özelliğiyle hemen her yerde yüksek bir popülariteye sahip olmayı başaran yeşil çayın anayurdu Çin ve Güneydoğu Asya’dır. Ülkemizde ise Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize’de yetişir. Daha çok tropikal ve subtropikal iklimleri sever. Dünya üzerinde neredeyse en çok tüketilen bitki çaylarından biridir.